Ik weet wat het is om klachten te hebben, om ziek te zijn. Twintig jaar lang ging ik ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Ik had last van een traag werkende schildklier, vermoeidheid, darmklachten, lage bloeddruk, hormonale klachten en verschillende andere vage klachten. Er waren dagen bij dat ik niet eens de kracht had om een kopje op te tillen. Mijn leven bestond uit onderzoeken, keuringen, uittesten van medicatie; zonder noemenswaardig resultaat. Totdat een arts mij aanspoorde om naar mijn voedingspatroon te kijken. Ik was verbaasd, ik toch al heel gezond? Altijd vers, veel groenten en fruit. En ik begon iedere ochtend met versgeperst sinaasappelsap. Want die vitamines had ik met mijn conditie wel nodig, dacht ik. Het was één van de eerste dingen die ik liet staan toen ik meer inzicht kreeg in welke werking voeding in het lichaam heeft.

 

De juiste voeding heeft mijn leven veranderd
Ik ben op een andere manier naar mijn voeding gaan kijken. Ik moest wel, had geen andere keus. Mijn kwaliteit van leven was te laag. Ik schrapte gluten, koemelk, lactose, gist en suiker uit mijn eetpatroon en merkte gelijk verschil.Dit is inmiddels zo streng niet meer.  Ik kreeg meer energie en mijn darmen gingen beter werken. De eerste vage klachten verdwenen. Ik was enthousiast, hier wilde ik mee doorgaan!

 

Geen dieet maar een andere leefwijze
Maar wat dan wel te eten om mijn lichaam weer gezond en sterk te maken? Het antwoord vond ik in de Traditionele Chinese geneeswijze (TCM), een eeuwenoude leer voor gezondheid van lichaam en geest met voeding als basis. De TCM schrijft je geen dieet voor, maar een andere manier van eten, eentje die bij je past en die je gezond en fit maakt. Dat kan; ik ben er het levende bewijs van. De volgende stap was om er ook anderen mee te helpen. Daarom besloot ik de opleiding tot TCM-therapeute te volgen. Tijdens de opleiding leerde ik dat overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen veroorzaakt wordt door verzwakking van bepaalde organen. Daar valt iets aan te doen. Door de zwakke organen te versterken, verandert je gezondheid en dat merk je vrij snel aan je energieniveau, de temperatuur in je lichaam (ik had het ineens niet altijd koud meer) en de werking van je darmen.

 

Anders eten. Hoe dan?
Maar wat nou als je, zoals ik, een lekkerbek bent? Kun je nog wel genieten van lekker eten als je zo veel dingen uit je eetpatroon schrapt?
Ja, dat kan zeker. Ik geef toe: het was even zoeken, maar het is gelukt. Mijn achtergrond als kok en mijn liefde voor koken hebben me een zetje in de goede richting gegeven. Ik voelde me uitgedaagde om van (bijna) niets iets goeds te creëren en ik maakte er een sport van niet alleen gezond, maar vooral ook lekker te eten.
Ja, ook taart en snacks. Want als je je gezond en fit voelt, is het leven gewoon een feest.  

 

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie