De vijf elementenleer/begeleiding

De ‘vijf elementen’ vormen een waardevolle filosofie, die te gebruiken is voor je gezondheid en je levenspad. De ‘vijf elementen’ is een samenwerkend systeem, dat door elkaar te voeden zorgt voor een goed functionerend natuurlijk evenwicht. Fysieke klachten geven een disbalans weer in het systeem van deze elementen. Ook bij emoties die langdurig aanwezig zijn kan een verstoring ontstaan die klachten geeft. De ‘vijf elementen’-leer wordt ingezet bij de behandeling via voeding, tuina, acupunctuur en taichi/qigong.

De ‘vijf elementen’ zijn ritmes. Ritmes die meegaan met de fases van het leven, of waar je mee bezig bent in je leven. Een moeder die net bevallen is heeft iets anders nodig qua voeding, dan wanneer je als vrouw in de overgang komt. Iedere hormonale fase vraagt iets anders om de balans en vitaliteit te behouden. Een chronische klacht of ziekte vraagt een andere aanpak dan een acute klacht. De leer van de ‘vijf elementen’ is een methodiek om in te zetten voor bevordering van je gezondheid en vitaliteit. Vooral wanneer er fysieke klachten zijn, maar ook als je een stressvol leven hebt, heeft je lichaam en vitaliteit hieronder te lijden. Klachten die kunnen ontstaan zijn: bijvoorbeeld bijnieruitputting of burn-out.

De juiste voeding passend bij jouw klacht en levensfase is essentieel om het lichaam in balans te brengen, wat direct doorwerkt op de geest. Negatieve gedachtes worden minder, je kunt beter met stress omgaan, je wordt rustiger, de focus en concentratie worden beter… waardoor je makkelijker beslissingen kunt nemen en weerbaarder bent. De voeding voedt de organen- en stimuleert de stofwisselingsprocessen. Voeding helpt weer balans te brengen in de elementen en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.


Welke invloed hebben onze genen?

De natuur heeft alle ‘vijf elementen’ in zich, dit zorgt voor het natuurlijk evenwicht. Dit werkt ook zo bij ons. Met de kennis van de elementen en de natuur is veel positief resultaat te behalen. De spijsvertering is als de wortels van een boom, met de wortels in onze buik van waaruit talenten, de armen, handen, geest, gedachten gevoed worden.

  

Een voorbeeld; de lever is een orgaan dat zorgt voor het vrij kunnen stromen van onze energie door ons lichaam. De lever is ook het orgaan dat zorgt voor detoxificatie. Wanneer dit niet goed loopt ontstaan lichamelijke klachten, maar ook op persoonlijk vlak werkt dit door. Creativiteit kan niet stromen, er ontstaat een beknellend gevoel, we krijgen een kort lontje, cyclusklachten zoals PMS en stemmingswisselingen kunnen ontstaan, maar ook overgangsklachten zullen toenemen.
Door goede voeding in te zetten komt ons lichaam weer in balans, de detoxificatie verloopt beter, de menstruatiecyclus loopt weer goed, stemmingswisselingen verminderen. Dit is ook belangrijk om je gelukkiger en vrij te kunnen voelen.

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie