De opkomst van de zwarte bonen.

Ze zijn weer hip in de nieuwe keuken, gelukkig maar. Want deze bonen hebben grote waardevolle stoffen die de moeite waard zijn om wat lekkers mee te bereiden in de keuken. Denk aan vegetarische burger of een brood, een risottogerecht. De zwarte bonen ogen er misschien wat minder smaakvol en aantrekkelijk uit, de smaak is zoetig. En dat is een streling voor onze smaakpupillen. Een aantal organen in ons lichaam zijn gebaat bij een natuurlijk zoete smaak(ik bedoel dan geen suiker natuurlijk), de lever is er een van. Door de zoetige smaak heeft het vanuit de Traditionele Chinese voedingsleer werking op de spijsverteringsorganen. Bonen zijn een voeding voor de nieren. Ze horen namelijk bij het water element.

Er zijn gekookte versies in de winkel in blik, doch de verse versie heeft de voorkeur.  Het duurt misschien even wat langer om de gedroogde bonen te weken en te koken, doch des te groter is de werking van de waardevolle stoffen die deze boon bevat. Het is belangrijk om het vochtwater weg te gooien en met nieuw vers water de bonen gaar te koken. Dit vanwege de stofjes die tijdens het weken in het weekwater vrij komen en voor winderigheid zorgen. Het gebruik van bonenkruid tijdens het koken heeft ook een gezondheidsreden.

In de Traditionele Chinese voedingsleer hebben voeding een werking nadat het opgenomen is door het lichaam. De bonen zijn voedend voor onrust en slaapstoringen. voor een droge huid, voeding voor het hoofdhaar en de nagels. Het is helpend voor een goede stoelgang. Een aantal gezondheidsDat is de wijze waarop de Traditionele Chinese voedingsleer werkt. Een holistische kijk en werking met voedingsmiddelen. Let wel voor echt goede begeleiding is het verstandig om een persoonlijk consult te maken zodat de voeding afgestemd is.

Mijn zwarte bonen staan al op het vuur....

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie