Prebiotica en probiotica zijn nodig om ons darmmicrobioom te versterken en gezond te houden. Probiotica wordt vaak in supplementvorm gebruikt om klachten te behandelen en weg te houden.Vaak gebruiken we probiotica als er klachten zijn. Soms als preventie.  Gezonde darmen zijn onder andere nodig om energie te krijgen en behouden , een gezonde stoelgang,  een gezonde huid, en een rustig brein. De darmen hebben ook invloed op onze luchtwegen en slaap. Klachten als astma en bronchitus bijv.

Toch kunnen we meer uit ons voedsel halen, naast alleen de vezels vanuit brood en granen voor een goede stoelgang. Wintergroente zoals knolgroente , aardperen, schorseneren bevatten de goede vezels voor onze darmflora. Onze darmen zijn er dol op. Sommige bevatten juist ook veel inuline wat een hele positieve invloed heeft op onze darmwerking. Naast dat het van invloed is op de bloedsuikerspiegel. Juist in de wintertijd waarin ons lichaam wel wat extra aandacht en zorg kan gebruiken om een goede gezondheid te bewaren, is het onderhouden van een goede darmflora belangrijk. De darmen zijn in de Traditionele Chinese geneeswijze verantwoordelijk voor de wei-qi, het immuunsysteem en afweer. 

In de Traditionele Chinese voedingsleer heeft ons voedsel en onze spijsvertering invloed op hoe onze darmen werken. De huid is de binnenkant van onze darmen. In de Traditionele Chinese voedingsleer zijn de milt en de maag de organen van de spijsvertering die van invloed zijn op onze darmflora.

 

 

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie