Bijnieruitputting....

 

Je bent moe, echt heel erg moe. Het lijkt of de gehele accu van je lichaam op is. Bewust van hoeveel de kleinste dingen een hoeveelheid aan energie kosten. Ademen, praten, luisteren, lopen, jezelf verzorgen en aankleden lijken dagtaken. Eigenlijk heb je al een geruime tijd op de reserve accu geleefd. Dat besef komt langzaamaan steeds meer binnen. Het leven wordt een planning om rust en dingen die je leuk vindt te kunnen doen.

De bijnieren zijn gevoelig voor stress. Stress kan diverse oorzaken hebben, van voeding tot andere systemen in het lichaam die minder goed functioneren. De stress kan ook buiten het lichaam liggen in de vorm van prive omstandigheden of werkgerelateerd. In het lichaam staan de bijnieren in verbinding met de hypothalamus en hypofyse. De schildklier via de hypofyse.

De bijnieren maken bij stress adrenaline aan en cortisol. Testosteron wordt omgezet in oestrogeen. Bij de vrouw kan de oestrogeenbalans verstoord raken.

De disbalansen zorgen voor diverse klachten. Door de stress kan het lichaam zijn eigen balans niet herstellen. Doch is het rustig krijgen van het lichamelijke systeem zeer belangrijk. Daar zijn kruiden en voeding een goed hulpmiddel voor.

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie