Brood en de 5 elementenvoeding

 

Brood wordt op dit moment veel onderzocht in de media.

Toch is onze maatschappij met brood opgegroeid. Niet eenvoudig dus om dit ineens om te gooien.

 

Brood vanuit de Chinese 5 elementenvoeding heeft een zwaar effect op de spijsverteringsorganen. Het gist in de voeding heeft dezelfde werking in het lichaam als dat dit in het brood heeft. Het zet uit. Met darmklachten ;een opgeblazen buik als gevolg. Tarwe heeft een enorme impact op je geest is mijn ervaring. Door het verwijderen van gluten uit mijn voeding en brood te verminderen werd ik ineens erg scherp in mijn hoofd. Jarenlang een wattig muffig hoofd te hebben gehad was dit een enorme verfrissing.

Brood vanuit de Chinese voedingsleer wordt gezien als een veroorzaker van het zogehete 'damp''. Damp is een andere vertaling voor het feit dat voedingsstoffen niet meer goed getransformeerd kunnen worden en ergens anders in het lichaam achtergelaten worden. Vaak in de armen en benen. Het is afval in het lichaam wat niet getransformeerd en getransporteerd kan worden. Dit komt door een overmaat aan voeding die damp veroorzaakt.

Brood heeft een koude uitwerking in het lichaam wat damp veroorzaakt. De verteringsorganen hebben moeite brood te verteren en kunnen vaak klachten geven. Van vermoeidheid, darmklachten, oedeem, kou, rusteloos, vruchtbaarheidsklachten en uiteraard allergie en intoleranties voor voeding of andere producten.

Daarnaast geeft het kauwen op een stukje brood een zoete smaak, wat de geest en het lichaam rustig maakt. Dit geeft snel een effect van overeten, doordat de snelle maatschappij zorgt dat ons lichaam en onze geest steeds opnieuw rust wil ervaren.

 

Wil je iets aan je voeding veranderen onder een verantwoorde begeleiding

Maak dan nu een afspraak voor jezelf of voor je kinderen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 13 20 45 40

 

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie