Voor welke klachten is Tuina geschikt?


Tuina helpt bij:
- circulatieklachten,
- CVS/ME,vermoeidheid
- (Chronische )stress, burn-out 
- HSP
- Fibromyalgie, reuma
- RSI, spier- en gewrichtsklachten
- nek en schouderklachten,
- hoofdpijn,
- koude klachten,
- onvruchtbaarheid, hormonale klachten
- spijsverteringsklachten,
- ( lage )rugpijn
- emotionele klachten
- bij verlies en rouw

 En  als ontspanningsmassage!!

Wat is Tuina?
De Traditionele Chinese geneeswijze bestaat uit verschillende therapieën. Tuina (spreek uit: Twiena) is er één van. Deze therapeutische massage haalt blokkades in meridianen en drukpunten (acupunten) door heel het lichaam weg. Tuina is het best te omschrijving als acupunctuur en meridiaanmassage in één, een lichaamsbehandeling die doorwerkt in de geest.

Hoe werkt Tuina?
De Traditionele Chinese geneeswijze gaat uit van een balans in het lichaam tussen yin en yang. Raakt die balans verstoort, bijvoorbeeld omdat je voeding niet afgestemd is op je lichamelijke conditie of omdat je last hebt van stress, dan zijn ook de bloed- lymfe- en energiestromen (qi) niet meer in balans. Er ontstaan energieblokkades die zich uiten als ‘knopen’, vast weefsel, in het lichaam. Toxines en afval worden niet meer optimaal afgevoerd omdat je bloed- of lymfecirculatie niet goed werkt. Dat zorgt voor verzuring in je lichaam en dat leidt tot klachten. Door meridianen en drukpunten te masseren, kan ik de blokkades die de balans in je lijf verstoren opheffen. De behandeling werkt ook via de meridianen die in verbinding staan met de organen. De oorzaak van de klachten kan ik behandelen door de kracht in een bepaalde meridiaan of drukpunt te versterken of te verminderen. Verminder ik ergens, bijvoorbeeld bij hitteklachten, dan moet ik op een ander plek ook versterken om een goede balans te krijgen.

Wat is het effect van Tuina?
Tuina heft energieblokkades op en activeert de circulatie in je lichaam. Dat heeft een positieve invloed op zowel lichaam als emotionele toestand. Heel belangrijk is het effect op de spijsvertering. Als therapie kan Tuina klachten verminderen. Afhankelijk van de klachten kan de therapie aangevuld worden met moxa guasha cupping of wikkels. Tuina werkt ook preventief en helpt bij het herstellen of activeren van het zelfgenezend vermogen. Een enkele behandeling is zeer geschikt als ontspanningsmassage of als je meer energie wilt.


  

Deze behandeling/ consult wordt door sommige verzekeraars deels vergoed

Behandelingen/therapie 90 minuten  72,-

Als ontspanningsmassage 60-90 minuten      60,-

 

 

 

 

Telefonisch spreekuur

Data: iedere donderdagavond telefonisch vragenuurtje
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: geen kosten

Meer Informatie

Contact

Aimee van der Sterren
T: +31 (0)6-132 045 40
9-18 uur op werkdagen
regio Tilburg - Breda

facebook-4-32 linkedin-4-32 twitter 4 32  mail-4-32

Behandelingen

Data: Op afspraak
Tijd: Op afpraak
Locatie: Bijsterveldenlaan 5,Tilburg
Kosten: 72 Euro

Meer Informatie